ATH goudprijs leidt tot recorddrukte

De prijs van goud ging onlangs voor het eerst in de geschiedenis door de grens van 2.500 dollar per troyounce (31,1 gram). Onder invloed van het rentebeleid van de Fed, geopolitieke spanningen en een stijgende vraag naar fysiek goud, bereikte de goudprijs een nieuw record. De aandacht die dat opleverde, zorgde voor een recorddrukte bij Goudwisselkantoor. 

30-08-20243 min leestijdGoudwisselkantoor

Nooit eerder vonden er in één week zoveel klanttransacties plaats als afgelopen week. In vergelijking met dezelfde week vorig jaar, waren er 26% meer inkopen in de kantoren, verkopen via de webshop, afgesloten verpandingen en valutatransacties. Het aantal inkooptransacties lag zelfs 74% hoger dan vorig jaar. Veel klanten zien deze All Time High van de goudprijs als het geschikte moment hun goud te verkopen. Hierdoor lag het aantal klanttransacties maar liefst 11% hoger dan de drukste Goudwisselkantoor week ooit. 
 
Hoge goudprijs 
De All Time High van de goudprijs is het gevolg van de verwachte renteverlaging van het stelsel van Amerikaanse centrale banken (de FED). Onder dreiging van de hoge inflatie werd in juli de rente niet verlaagd, maar de markt houdt wel rekening met een rentedaling in september. Daarnaast zijn de spanningen tussen Israël en Iran verder opgelopen, met kans op nog verdere escalatie. De goudprijs wordt verder aangejaagd door ontwikkelingen in Azië waar centrale banken steeds meer goud kopen om minder afhankelijk te zijn van de Amerikaanse dollar. Inmiddels ligt de goudprijs al langer boven de 2.500 dollar per troyounce en stijgt deze stabiel door. De prijs voor de beroemde goudstaaf van 12,44 kilogram is daarmee ook de grens van 1 miljoen dollar gepasseerd. 

Bron video: NPO Radio 1

Gerelateerd

Goudwisselkantoor pakt uit op jubileumveiling
19-09-2024

Grote collectie Limburgs koningszilver onder de hamer
17-09-2024

Heropening Reclaimed Jewels Almere en Maastricht
05-09-2024

Heropening van locatie Maastricht

ATH goud al onderwerp van gesprek met BNR Nieuwsradio
19-08-2024

Goudprijs bereikt hoogste punt ooit
18-07-2024

Betaal bij Goudwisselkantoor met betalen-in-de-winkel-nl Betaal bij Goudwisselkantoor met ideal Betaal bij Goudwisselkantoor met maestro Betaal bij Goudwisselkantoor met mastercard Betaal bij Goudwisselkantoor met bancontact Betaal bij Goudwisselkantoor met amex Betaal bij Goudwisselkantoor met pin