Goudwisselkantoor pakt uit op jubileumveiling

Klaaswaal, 19 september 2024 – Het eigen veilinghuis in Klaaswaal is op donderdag 3, vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober het decor van de jubileumveiling van Goudwisselkantoor. Drie dagen lang gaan bijna duizend kavels aan juwelen, diamanten, zilver en horloges onder de hamer. Speciaal voor haar 40-jarige jubileum heeft Goudwisselkantoor een exclusief en breed assortiment samengesteld. Bezoekers van het veilinghuis worden op de kijk- en veilingdagen bovendien getrakteerd op een feestelijke sfeer.

19-09-20245 min leestijdVeiling
Aigrette op jubileumveiling (2)

Juwelen, diamanten, zilver en horloges onder de hamer op 3, 4 en 5 oktober

In oktober organiseert Goudwisselkantoor traditioneel één van haar grotere veilingen in het kalenderjaar. Liefhebbers en verzamelaars kunnen zowel live in de veilingzaal als online meebieden op de kavels juwelen, diamanten, zilver en horloges. Dit jaar staat de veiling volledig in het teken van het 40-jarige jubileum van Goudwisselkantoor en speciaal voor deze gelegenheid is een bijzonder groot aantal topstukken geselecteerd. Tijdens de kijkdag op woensdag 2 oktober en de veilingdagen op 3, 4 en 5 oktober worden niet alleen deze kavels gepresenteerd, maar wordt óók een eerbetoon gebracht aan de rijke historie van Goudwisselkantoor. De veilingen starten voor het eerst later in de middag of avond. Zo is er op de dag zelf volop gelegenheid om de kavels te bekijken. Goudwisselkantoor verzorgt bovendien een feestelijk diner voor alle aanwezigen. Aanvullende informatie, zoals veilingtijden en achtergrondinformatie over de kavels, is op de veilingsite van Goudwisselkantoor te vinden.
 
Historische waarde
Onder de bijna duizend kavels vinden geïnteresseerden een aantal bijzondere objecten die hun eigen verhaal vertellen. Eén van de topstukken is een antieke geelgouden multifunctionele broche en aigrette (antiek hoofd- / haarsieraad) met oude geslepen diamanten. Deze grote broche in de stijl van Oscar Massin van rond 1880-1900 is volledig demontabel en kan worden omgebouwd tot een aigrette en grote en kleinere broches die ook als corsagejuweel gedragen kunnen worden. Naast de luxe horloges van onder meer Rolex en Cartier veilt Goudwisselkantoor een Omega Speedmaster ‘Silver Snoopy Award’. Omega stond bekend als het merk dat hét horloge voor de ruimtevaart produceerde. De Silver Snoopy Award is een onderscheiding voor astronauten met uitmuntende prestaties en ter ere van het vijftigste jubileum gemaakt. Omega kreeg de onderscheiding voor de inzet ten gunste van ruimteverkenning, waaronder de roemruchte Apollo-missies.
 
Koningszilver
Goudwisselkantoor veilt op vrijdagavond 25 kavels koningszilver op haar jubileumveiling. In een tijd waarin roversbenden en vreemde legers steden en dorpen aandeden, was het de schutterij of het schuttersgilde dat voor bescherming zorgde. Deze lokale militie van ‘gegoede burgers’ werd ook ingezet om orde te handhaven bij oproer, brand of prominent bezoek. De koning van de schutterij kreeg de eer om het rijkste bezit van een schuttersgilde te dragen. Dit koningszilver bestond uit zilveren schildjes en een zilveren vogel, aan elkaar bevestigd met een zilveren sierketting.
 
Veertig jaar Goudwisselkantoor
Dit jaar is het op de kop af veertig jaar geleden dat Goudwisselkantoor werd opgericht. Wat in 1984 begon met de verkoop van munten en postzegels, is uitgegroeid tot een toonaangevend familiebedrijf voor de in- en verkoop van goud en edelmetalen, veilingen, valutatransacties en verpandingen. Door de jaren heen was het familiebedrijf in staat om met nieuwe diensten steeds opnieuw waarde toe te voegen. Inmiddels telt Goudwisselkantoor ruim 150 locaties in Nederland, België en Duitsland.

Gerelateerd

Grote collectie Limburgs koningszilver onder de hamer
17-09-2024

Heropening Reclaimed Jewels Almere en Maastricht
05-09-2024

Heropening van locatie Maastricht

ATH goudprijs leidt tot recorddrukte
30-08-2024

ATH goud al onderwerp van gesprek met BNR Nieuwsradio
19-08-2024

Goudprijs bereikt hoogste punt ooit
18-07-2024

Betaal bij Goudwisselkantoor met betalen-in-de-winkel-nl Betaal bij Goudwisselkantoor met ideal Betaal bij Goudwisselkantoor met maestro Betaal bij Goudwisselkantoor met mastercard Betaal bij Goudwisselkantoor met bancontact Betaal bij Goudwisselkantoor met amex Betaal bij Goudwisselkantoor met pin