2024 breekt records met zoveelste all-time high goudprijs

Klaaswaal, september 2024 – Dat de goudprijs continu fluctueert, is algemeen bekend. Toch breekt de goudprijs alle records op dit moment. Wie begin dit jaar een kilogram goud kocht, betaalde daar ongeveer 60.000 euro voor. Afgelopen week doorbrak de koers de grens van 75.000 euro per kilo (2.600 USD per troy ounce). De zoveelste all-time high in dit jaar betekent een stijging van maar liefst 25 procent dit kalenderjaar. Gezien de geopolitieke ontwikkelingen en het rentebeleid lijkt de rek er nog niet uit. Johan de Ruiter, CEO van Goudwisselkantoor, verwacht dit ook terug te zien in de cijfers voor dit jaar.

23-09-20244 min leestijd
ATH Goud

Waarde van een kilogram steeg dit kalenderjaar al meer dan 25 procent

Binnenkort deelt Goudwisselkantoor de cijfers van het derde kwartaal en gezien de drukte op alle locaties, meer dan 150 zijn het er inmiddels, verwacht De Ruiter dat de groei van het eerste half jaar doorzet. De Ruiter: “Ik heb zeker de laatste tien jaar niet zo’n spectaculaire stijging gezien! De goudprijs doorbrak deze maand ook al de 2.500 USD per troy ounce en staat inmiddels ook weer stevig boven de 2.600 USD. Renteverlagingen en onzekerheden stuwen de goudprijs naar records. Onze klanten profiteren van een hoge koers en verkopen daarom steeds vaker oude sieraden. Aan de andere kant zien we ook dat er veel vraag blijft naar goud in onze webshop. Ook in deze tijden waarbij onrust in Oekraïne en Israël blijft aanhouden, wint het zekerstellen van vermogen door goud te kopen aan populariteit.
 
Snelkookpan op de goudmarkt
Op dit moment zijn er veel ontwikkelingen die een verdere stijging van de goudprijs rechtvaardigen. De combinatie van renteverlagingen, geopolitieke spanningen en centrale banken die minder afhankelijk willen zijn van de dollar en steeds meer goud inkopen zorgt voor een hoge goudkoers. Landen als India, Turkije, Polen, China en Saudi-Arabië zien in goud een neutrale en minder volatiele asset. De Ruiter: “Niemand kan de toekomst voorspellen. Maar je ziet nu bijna dagelijks de koers met 500 euro toenemen. Dan is het aannemelijker dat de koers binnen afzienbare tijd ergens tussen de 85.000 en 100.000 euro uitkomt.”

Gerelateerd

Goudwisselkantoor pakt uit op jubileumveiling
19-09-2024

Heropening Reclaimed Jewels Almere en Maastricht
05-09-2024

Heropening van locatie Maastricht

ATH goudprijs leidt tot recorddrukte
30-08-2024

ATH goud al onderwerp van gesprek met BNR Nieuwsradio
19-08-2024

Goudprijs bereikt hoogste punt ooit
18-07-2024

Betaal bij Goudwisselkantoor met betalen-in-de-winkel-nl Betaal bij Goudwisselkantoor met ideal Betaal bij Goudwisselkantoor met maestro Betaal bij Goudwisselkantoor met mastercard Betaal bij Goudwisselkantoor met bancontact Betaal bij Goudwisselkantoor met amex Betaal bij Goudwisselkantoor met pin