Seiko – Accuratesse, innovatie en drang tot vernieuwing   

Seiko – Accuratesse, innovatie en drang tot vernieuwing   

Seiko – Accuratesse, innovatie en drang tot vernieuwing

Wilt u meer weten over de horloges van Seiko? Lees hier meer over de meest exclusieve horloges van Seiko. Bent u in het bezit van een exclusief Seiko horloges en bent u benieuwd naar de waarde?

Ontdek hier onze locaties > Afspraak maken >

Het ontstaan van Seiko  

In 1881 begint Kintaro Hattori een horloge-en juwelenwinkel in Tokyo, genaamd ‘K. Hattori’. Hij is dan al vanaf zijn 13e al in de leer als klokmaker. Rond die tijd is Japan rap aan het moderniseren met Westerse kennis en technologie. Dit geldt ook voor de techniek achter horloges; Japanse klokmakers zijn die periode druk zich de techniek van horloges eigen te maken en trends uit Europa over te nemen, zoals de introductie van polshorloges. 

Kintaro Hattori krijgt dan ook steeds meer klandizie, mede dankzij de import van Europese kwaliteitshorloges, waar zijn winkel groothandelsklant van is. Tien jaar na de oprichting van zijn handelsbedrijf en winkel, begint Kintaro zijn eigen horloges te maken onder de naam Seikosha, een naam die vertaald kan worden als ‘Huis van Perfectie’. Dit klinkt overigens als het Japanse woord voor ‘succes’, namelijk Seiko.  

Seiko maakt het eerste polshorloge van Japanse makelij 

In dit huis van perfectie werd in 1895 het eerste zakhorloge geproduceerd, waarna in 1924 het eerste Japanse polshorloge volgde. Dit is ook het jaar waarin de merknaam ‘Seiko’ officieel werd geadopteerd.  

Gedurende de Tweede Wereldoorlog leverde Seiko horloges aan de Japanse krijgsmacht, maar ook instrumenten voor vliegtuigen. Na de oorlog ontwikkelde men het eerste automatisch horloge in 1956, waarna het streven naar steeds nauwkeurigere uurwerken leidde tot verschillende innovaties. Zo verscheen eerst de Grand Seiko in 1960, een gooi naar de titel van meest accurate horloge ter wereld.  

Seiko als officiële tijdmeter tijdens de Spelen van 1964 

Met de benoeming van Seiko als officiële tijdmeter tijdens de Olympische Spelen van 1964 in Tokyo, werd de zoektocht naar nauwkeurigheid nog actueler. Niet alleen leverde de firma ruim 1200 tijdmeters, maar werd daarnaast uitgebreid met de unieke eigenschappen van kwarts geëxperimenteerd.  

Seiko

Seiko Astron, het eerste polshorloge met Quartz-technologie 

De toepassing van kwarts leidde in 1969 tot de introductie van het eerste polshorloge met deze zogenaamde Quartz-technologie: de Seiko Quartz-Astron 35SQ. Dit uurwerk had een afwijking van slechts 5 seconden per maand, wat 100 keer accurater was dan mechanische horloges. Bovendien liep het een jaar lang onafgebroken door. Deze Astron verscheen in een zeer luxe afwerking. Zo was de kast van 18-karaats goud en was het horloge met de hand geassembleerd. Er zijn slechts enkele honderden Astron-horloges gemaakt.  

Met de succesvolle toepassing van kwarts technologie droeg Seiko meteen mee aan de beruchte ‘Quartz-Crisis’ van de jaren 70 en 80, die de Zwitserse horloge industrie een enorme klap toebracht.  

Waarom was de quartz-technologie accurater? Kwarts kristal trilt namelijk met een zeer betrouwbare, constante frequentie, wanneer er elektrische spanning op wordt gezet. Deze constante, betrouwbare trilfrequentie kan heel goed gebruikt kan worden om uurwerken zeer nauwkeurig te maken. Via een chip zet men namelijk de trillingen om in een zeer betrouwbare frequentie van bijna precies één trilling per seconde, die vervolgens weer als elektrisch signaal aan het uurwerk wordt afgegeven. Het zijn alleen geen mechanische uurwerken meer, die immers zonder elektriciteit werken.  

Seiko Astron

Hoewel Zwitserse merken zoals Girard-Perregaux en Piaget het eerst met deze technologie experimenteerden en ook Quartz horloges uitbrachten, waren het Japanse merken zoals Seiko, Citizen en Casio die het succesvol op grote schaal toepasten. Hierna kromp de Zwitserse horloge industrie significant en richtte zich volledig op de markt voor exclusieve mechanische uurwerken.  

De collectie van Seiko horloges 

Seiko is samen met Rolex één van de weinige horlogefabrikanten die de meeste productieprocessen nog steeds in eigen beheer uitvoert, van ontwerp tot productie en marketing. Dit heet ook wel verticale integratie.  

Daarnaast produceert Seiko horloges onder een ander merk, namelijk Grand Seiko. Door zich hiermee te richten op het luxe segment van de markt, is Grand Seiko een eigen luxemerk voor exclusieve horloges geworden, net zoals het Japans automerk Lexus een eigen bedrijf en merk voor luxe auto’s is, maar geïntroduceerd door- en eigendom van Toyota.   

Vandaag de dag heeft Seiko voor elke persoonlijke smaak een mooie horlogecollectie. De collectie van Seiko is samengesteld uit 7 pijlers: Grand Seiko, Astron, Prospex, Premier, Sporture, Velatura en Ananta. 

Seiko horloges

Waarom zijn Seiko horloges populair 

Seiko horloges zijn al jaren zeer populair bij horlogeliefhebbers. Niet verwonderlijk, gelet op de lange geschiedenis en traditie gericht op kwaliteit, innovatie en Exclusieve horloges worden tegenwoordig meer gezien als een sieraad dat moet passen bij de persoonlijkheid van de drager. Door de grote verscheidenheid van de horlogecollecties is er voor iedereen een horloge te vinden.  

Uw Seiko horloge verkopen 

Heeft u een Seiko horloge dat nog in een goede staat verkeert en wilt u deze verkopen? In de kantoren van Goudwisselkantoor kunt u terecht om allerhande trendy horloges te verkopen. 

De horloge specialisten van Goudwisselkantoor kopen zowel “goedkopere” als exclusievere modellen Seiko horloges op en bieden een marktconforme prijs. Met meer dan 100 vestigingen is er altijd een kantoor van Goudwisselkantoor bij u in de buurt, waar u uw horloge kunt verkopen.  Maak een afspraak of kom vrijblijvend langs om uw horloge te taxeren en eventueel direct tegen een contante betaling te verkopen. 

Laat uw Seiko horloge gratis taxeren >

Een tweedehands Seiko horloge kopen 

De markt van zogenaamde vintage en pre-owned gedragen horloges is altijd in beweging. Seiko horloges zijn nog altijd heel populair en wij kunnen u dan ook een goede prijs bieden voor uw horloge.  

Een tweedehands Seiko horloge kopen doet u bij een vertrouwd adres. Door ons landelijk netwerk van kantoren, krijgen wij regelmatig mooie horloges aangeboden. Alle horloges worden gecontroleerd door onze horloge specialisten, die de staat van elk exemplaar altijd  controleren en vermelden bij de verkoop. Wie weet vindt u net dat ene vintage Seiko horloge dat helemaal bij uw persoon past.  

Als u een vintage of pre-owned Seiko horloge wilt uitkiezen, kunt u altijd terecht in onze eigen Reclaimed Jewels winkelformule, ook online. Hier vindt u gedragen horloges van alle bekende en exclusieve merken. Klik op onderstaande button om ons online aanbod van gedragen horloges te bekijken. 

Seiko horloge kopen >

Een Seiko horloge verkopen of kopen op onze veiling 

Goudwisselkantoor heeft een eigen veilinghuis met bijna 12 jaar ervaring in het veilen van onder andere exclusieve horloges. Hier kunt u allerhande exclusieve, kwaliteits- en gedragen horloges kopen. Wij hebben zowel zaalveilingen in combinatie met online bieden, of uitsluitend online veilingen.  

Het enige wat u hoeft te doen om mee te bieden, is u te registreren met een account. Hiermee profiteert u meteen ook van alle gemakken die een dergelijk account biedt, zoals het bewaren van favoriete horloges, of automatisch meebieden in de fase voorafgaand aan de live veiling.  

Account aanmaken > Inloggen >

U kunt in overleg met onze horloge specialisten er ook voor kiezen uw Seiko horloge aan te bieden op één van onze goedbezochte horlogeveilingen. Hier zal vooral sprake van zijn, wanneer uw horloge verzamelwaarde heeft. Bent u hier benieuwd naar? Maak een afspraak voor een gratis taxatie. We bespreken graag de mogelijkheden met u. 

Afspraak maken voor horlogetaxatie >

 

Seiko – Accuratesse, innovatie en drang tot vernieuwing   
Betaal bij Goudwisselkantoor met betalen-in-de-winkel-nl Betaal bij Goudwisselkantoor met ideal Betaal bij Goudwisselkantoor met maestro Betaal bij Goudwisselkantoor met mastercard Betaal bij Goudwisselkantoor met bancontact Betaal bij Goudwisselkantoor met amex Betaal bij Goudwisselkantoor met pin