Cartier Santos Galbee
Cartier Santos Galbee verkopen bij het Goudwisselkantoor
Bij het Goudwisselkantoor hebben we al heel wat jaren ervaring op het gebied van in- en verkopen van Cartier Santos Galbee horloges. Heeft u een Cartier Santos Galbee horloge en wilt u dat laten taxeren of verkopendoor een betrouwbare partij met veel expertise? Dan moet u toch eens langskomen bij een van onze Goudwisselkantoren om de waarde te laten bepalen van uw Cartier Santos Galbee.
Vertrouwd uw Cartier Santos Galbee horloge verkopen aan de experts van het Goudwisselkantoor
De experts bij het Goudwisselkantoor kennen de materie van de Cartier Santos Galbee goed. Ze weten waar ze mee te maken hebben. U kunt er dan ook van op aan dat u daar eerlijk behandeld wordt. En dat u de marktconforme waarde krijgt voor uw Cartier Santos Galbee horloge, mits deze in goede staat is. Een Cartier Santos Galbee horloge wat u aanbiedt moet uiteraard echt zijn. Het moet in goede staat zijn en het liefste nog zoveel mogelijk van de originele doos en papieren erbij. Dit is voor verzamelaars namelijk erg belangrijk.
Achtergrondinformatie van uw Cartier Santos Galbee horloge
Om u te helpen bij het herkennen of uw Cartier Santos Galbee horloge echt is. Of uit welke collectie het is, bieden wij u op verschillende pagina’s wat achtergrondinformatie. Op deze pagina vindt u achtergrondinformatie over de Cartier Santos Galbee. Een horloge wat we zowel op de vintage als de gebruikte markt zien. Het verhaal achter het Cartier Santos Galbee horloge is indrukwekkend en toonaangevend voor de geschiedenis van Cartier. Als u uw Cartier Santos Galbee horloge niet herkent in dit verhaal kunt u ook nog een van onze andere pagina’s bekijken. Aan de hand daarvan kunt u ook uw Cartier Santos Galbee horloge herkennen. En anders zijn er altijd nog de experts van het Goudwisselkantoor, die veel ervaring hebben met Cartier Santos Galbee horloges en deze vaak al snel herkennen.
Cartier Santos Galbee, klassiek horloge in een wat moderner jasje
De Cartier Santos Galbee is eigenlijk niet direct een collectie op zichzelf. Maar het maakt deel uit van de klassieke Cartier Santos collectie. Dit horloge ontstond in 1987 uit de wens om het design van de Santos te veranderen en vooral te moderniseren. Het horloge had dus ook wel een behoorlijk ander uiterlijk dan de klassieke Santos, zoals hij ooit begonnen was. De allereerste Cartier Santos ontstond uit de vriendschap tussen juwelier Louis Cartier en piloot Alberto Santos-Dumont. Een oplossing voor het probleem van Alberto Santos-Dumont. Die vond het toch wel gevaarlijk om tijdens het vliegen op zijn zakhorloge te kijken. Polshorloges waren in die tijd vooral voor vrouwen. Maar Louis Cartier besloot dat taboe te doorbreken en een mannen polshorloge te ontwerpen. In eerste instantie speciaal voor Alberto Santos-Dumont. Echter omdat de Braziliaanse piloot een beroemdheid was in Europa werd het horloge snel bekend en gewild. Toen bracht Louis Cartier het ook voor het grotere publiek uit.
Het design van de Cartier Santos Galbee
Toen in 1987 de ontwerpers van de Cartier Santos Galbee begonnen met ontwerpen stonden zij voor een moeilijke opgave. Een ware succesvolle klassieker moest anders en in een moderner jasje zonder het DNA van dit horloge te verliezen. De kast die altijd heel dun was en wat hoekige kanten had bij de bandaanzet. Deze werd ineens wat dikker en in sommige opzichten ronder. Toch bleef er ook wel een hoekig karakter in met de kroon die de vorm van een boutje met een cabochon geslepen blauwe steen. De bezel kreeg grotere schroeven. Zo werd het industriële karakter van de Santos nog meer benadrukt. Dit was ook het moment dat er een stalen band beschikbaar kwam, waar deze grote schroeven in doorliepen. Geëxperimenteerd werd er met verschillende vormen. Zoals rond en zeshoekig, maar deze waren eigenlijk maar weinig succesvol. Ook de Santos Galbee was het meest geliefd in de vierkante/rechthoekige vorm die bij het Santos DNA past.
De Santos Galbee had afmetingen die 31 bij 29 millimeter bedroegen. Daarmee was het ook voor die tijd kleiner dan de gemiddelde horloges op de markt. Qua wijzerplaat en wijzers is er nooit iets veranderd. Daar hebben we dan ook altijd de Romeinse cijfers gezien, die zo typisch zijn voor Cartier. Er zijn zowel horloges met als zonder datumaanduiding gemaakt. De datumaanduiding zat dan altijd wel op 6 uur. Er zijn ook enkele modellen gemaakt met maanfases evenals chronografen. De materialen en kleuren die gebruikt zijn in de Cartier Santos Galbee horloges zijn vooral staal, geelgoud, witgoud en platina.
Het was Quartz wat de Cartier Santos Galbee liet tikken
In een tijd waarin Quartz eigenlijk nog iets nieuws en spannends was, kon ook Cartier daar niet aan ontkomen. Het is misschien wel een van de weinige luxe horloge merken die het goed deden en doen met Quartz horloges. Dit heeft misschien te maken met het feit dat Cartier van huis uit juwelier is. De horloges werden dus vooral gekocht vanwege het design. De techniek is misschien wat minder belangrijk, alhoewel Quartz niet ontkent zou mogen worden als technisch hoogstandje. De meeste Cartier Santos Galbee horloges werden dan ook met Quartz uurwerken uitgebracht. Toch zijn er ook een aantal exemplaren met mechanische uurwerken uitgebracht. Die zien we dan ook wel terug op de gebruikte- en vintage markt.
De Cartier Santos Galbee XL
In het jaar 2005 besloot Cartier de Santos Galbee een facelift te geven. Hij sprong hiermee in op de trend van grotere horloges. Zo ontstond de Cartier Santos Galbee XL, welke uitsluitend met mechanische ETA uurwerken uitgerust werd. De trend voor luxe horloges was inmiddels ook verschoven. Van het accepteren van Quartz naar uitsluitend mechanisch wat meetelde als luxe. Het horloge was ook een stuk groter nu met afmetingen van 45 bij 32 millimeter. Een aanzienlijk verschil met de voorganger.
Cartier Santos Galbee uit de collectie maar nog niet vergeten
Inmiddels is de Cartier Santos Galbee uit de huidige collectie van Cartier. Het horloge is echter nog lang niet vergeten. Op de vintage en de nieuw gebruikte markt zijn er nog veel te vinden. Ze zijn ook erg geliefd bij de Cartier verzamelaars en horlogeliefhebbers. Zelfs de Quartz modellen zijn gewild en worden als echte retro pronkstukken gezien. Vooral populair is natuurlijk de versie in staal en goud. Deze kreeg door de jaren heen de meeste bekendheid. De versie werd ook in de film Wall Street gedragen door het film karakter Gordon Gekko. Overigens zijn ook de afwijkende vormen, zoals rond en zeshoekig, nog veel te vinden op de gebruikte markt of bij veilingen. Misschien minder populair maar niet minder interessant.
Cartier Trinity >| Cartier Santos 100 > | Cartier Roadster > | Cartier Tank Française > | Cartier Ballon Bleu > | Cartier Tank Americaine > | Cartier Santos Dumont > | Cartier Tank Solo > | Cartier Tank Anglaise > | Cartier Panthere > | Cartier Tortue >
Eenvoudig uw horloge verkopen bij Goudwisselkantoor?
Kom eens langs bij één van onze kantoren in de buurt. Taxeren doen we vrijblijvend, kosteloos en kan zonder afspraak. Verkoopt u uw horloge? Dan betalen we u direct contant uit. Of indien gewenst per bank.