Chopard L.U.C. Referentienummers

Chopard L.U.C. Referentienummers

Chopard L.U.C. horloges verkopen bij het Goudwisselkantoor

Bij het Goudwisselkantoor hebben we al heel wat jaren ervaring op het gebied van in- en verkopen van Chopard L.U.C. Heritage horloges. Heeft u een Chopard L.U.C. horloge en wilt u dit horloge gratis laten taxeren of verkopen door een betrouwbare partij met veel expertise? Dan moet u toch eens langskomen bij een van onze Goudwisselkantoren om de waarde te laten bepalen van uw Chopard L.U.C. horloge.

Vertrouwd uw Chopard L.U.C. horloge verkopen aan de experts van het Goudwisselkantoor

De experts bij het Goudwisselkantoor kennen de materie van de Chopard L.U.C. goed. Ze weten waar ze mee te maken hebben. U kunt er dan ook van op aan dat wij u eerlijk behandelen en een taxatie altijd eerlijk verloopt. En dat u de marktconforme waarde krijgt voor uw Chopard L.U.C. horloge, mits deze in goede staat is. Een horloge wat u aanbiedt moet uiteraard echt zijn. Het moet in goede staat zijn en het liefst nog zoveel mogelijk van de originele doos en papieren bij zitten. Dit is voor verzamelaars namelijk erg belangrijk.

Het referentienummer van uw Chopard L.U.C. horloge

Om u te helpen bij het herkennen of uw Chopard L.U.C. horloge echt is, of uit welke collectie het is, bieden wij u op verschillende pagina’s wat achtergrondinformatie. Op deze pagina vindt u achtergrondinformatie over de referentienummers van de Chopard L.U.C.. Een horloge van Chopard wat thuishoort in het rijtje van Chopard horloges die iconisch zijn voor het merk. We vinden de horloges ook op de vintage markt terug omdat het al lang bestaat. Daarnaast zien we het ook nog op de nieuw en nieuw gebruikte markten. Als u uw horloge niet herkent in dit verhaal, kunt u ook nog een van onze andere pagina’s bekijken. Aan de hand daarvan kunt u uw Chopard L.U.C. horloge herkennen. En anders zijn er altijd nog de experts van het Goudwisselkantoor. Die hebben veel ervaring met horloges en herkennen deze vaak al snel.

Chopard L.U.C. 16/1860/2/5003

De Chopard L.U.C. met het referentienummer 16/1860/2/5003 is het allereerste L.U.C. horloge wat Chopard uitbracht. Dit horloge werd uitgebracht in het jaar 1996 en was dit het eerste horloge waar Chopard een manufacture uurwerk in had zitten. Dat betekent dus uurwerken die in de eigen manufacture van Chopard van begin tot het eind zijn gebouwd. Ieder deeltje in huis gemaakt. Dit uurwerk was het kaliber 1.96 met een micro rotor die voor de automatisch aandrijving van de mechaniek zorgde. Een revolutionaire techniek in die tijd en dit werd zelfs als complicatie beschouwd. Het uiterlijk van dit horloge is heel klassiek en de kast is volledig gemaakt uit geelgoud. Deze kast heeft een elegante afmeting van zo’n 37 millimeter doorsnee.

Het horloge heeft een niet roterende bezel die eveneens uit geelgoud gemaakt is en volledig glad is. In de kast zien we een witte wijzerplaat die bewerkt is met de guilloche techniek en daardoor hele elegante golfjes heeft in het midden. De uren worden aangeduid door geelgouden druppels en op 12 uur zien we zowaar twee druppels. Op de buitenring van de wijzerplaat zien we zwarte streepjes die de minuten aangeven. Op 6 uur zien we in plaats van een gouden druppel een vakje waar de datum in aangegeven wordt. Dat datumvakje loopt over in de kleine seconde die ook met de guilloche techniek bewerkt is en een zwarte kleine wijzer heeft. Net boven de kleine seconde zien we twee geelgouden wijzers en onder 12 uur het Chopard logo. De kast is afgesloten met saffierglas en aan de zijkant zien we een gouden kroon. Dit horloge komt op een leren band.

Chopard L.U.C. 168544-3002

De Chopard L.U.C. met het referentienummer 168544-3002 is een van de eerste L.U.C. horloges van Chopard die volledig in staal uitgevoerd werd. Bij de versies daarvoor werd uitsluitend goud gebruikt. Maar om een iets betaalbaardere en minder extravagante versie aan te bieden besloot Chopard ook van staal gebruik te gaan maken. Deze versie heeft een kast gemaakt uit staal met een doorsnee van zo’n 42 millimeter. Daarop zit een gladde bezel die uiteraard ook uit staal gemaakt is en in de kast zien we een zilverkleurige wijzerplaat. Op die wijzerplaat zien we dat de uren aangeduid worden door Romeinse cijfers en de minuten door kleine streepjes. Verder zien we dat boven 6 uur een datumvakje staat en onder 12 uur het Chopard logo.

Het horloge heeft drie wijzers en die zijn alle drie ook in staal uitgevoerd. De kast is afgesloten met saffierglas en aan de zijkant van de kast zien we nog een kroon die ook uit staal gemaakt is. Het horloge komt op een leren band en de onderkant van het horloge heeft een glasbodem zodat het mechanische uurwerk gezien kan worden. Dit is geen overbodige luxe want juist de techniek van de L.U.C. is wat ze zo bijzonder maakt. Dit exemplaar heeft bijvoorbeeld een kaliber 01.01-L wat ook uit de eigen manufacture van Chopard in Zwitserland komt. Het uurwerk is automatisch en heeft een minirotor die zorgt voor het opwinden. Ook is het uurwerk nog eens chronometer gecertificeerd door de COSC in Zwitserland.

Chopard L.U.C. 168544-3001

De Chopard L.U.C. met het referentienummer 168544-3001 is een van de eerste L.U.C. horloges van Chopard die volledig in staal uitgevoerd werd. Bij de versies daarvoor werd uitsluitend goud gebruikt. Maar om een iets betaalbaardere en minder extravagante versie aan te bieden besloot Chopard ook van staal gebruik te gaan maken. Deze versie heeft een kast gemaakt uit staal met een doorsnee van zo’n 42 millimeter. Daarop zit een gladde bezel die uiteraard ook uit staal gemaakt is en in de kast zien we een witte wijzerplaat. Op de wijzerplaat zien we dat de uren aangeduid worden door zwarte Romeinse cijfers en de minuten door kleine streepjes. Verder zien we dat boven 6 uur een datumvakje staat en onder 12 uur het Chopard logo.

Het horloge heeft drie wijzers en die zijn alle drie in staal met zwarte details uitgevoerd. De kast is afgesloten met saffierglas en aan de zijkant van de kast zien we nog een kroon die ook uit staal gemaakt is. Het horloge komt op een leren band en de onderkant van het horloge heeft een glasbodem zodat het mechanische uurwerk gezien kan worden. Dit is geen overbodige luxe want juist de techniek van de L.U.C. is wat ze zo bijzonder maakt. Het dit exemplaar heeft bijvoorbeeld een kaliber 01.01-L wat ook uit de eigen manufacture van Chopard in Zwitserland komt. Het uurwerk is automatisch en heeft een minirotor die zorgt voor het opwinden. Ook is het uurwerk nog eens chronometer gecertificeerd door de COSC in Zwitserland.

Chopard L.U.C. 171926-1001

De Chopard L.U.C. Quattro met het referentienummer 171926-1001 is een extravagante versie van de Chopard L.U.C. collectie die in 2006 uitkwam. Het horloge is niet alleen extravagant in het uiterlijk met witgoud en diamanten. Het heeft ook indrukwekkende techniek en is een complicatie. Een combinatie die we niet heel veel tegenkomen in horlogeland. We zien dus bij dit horloge een witgouden kast met een doorsnee van 43 millimeter en een bezel die volledig bezet is met goed geslepen diamanten. In de kast een zilverkleurige wijzerplaat die goed past bij de witgouden kast. De uren worden aangeduid door middel van zilverkleurige Romeinse cijfers en de minuten door zwarte streepjes. Boven 6 uur zien we een kleine seconde en datum in één.

We zien in dat kleine klokje dan ook twee wijzers waarvan er een de seconden aangeeft en de andere de datum. Om die reden zien we ook twee lagen met cijfers. De uren en minutenwijzers zijn zilverkleurig en op 12 uur zien we een halve klok die de gangreserve aangeeft. Dit is handig wanneer men het horloge een aantal dagen niet gedragen heeft en wil zien of het nog opgewonden moet worden. Onder die halve klok zien we het Chopard logo. De kast is afgesloten met saffierglas en aan de zijkant van de kast zien we nog een witgouden kroon. De onderkant van de kast heeft een glasbodem waardoor het uurwerk zichtbaar is. Dit uurwerk is een kaliber 98.01-L uit de eigen manufacture van Chopard. Een kaliber met complicatie en dus erg moeilijk om te maken. Het is ook nog eens chronometer gecertificeerd door de COSC in Zwitserland wat zeker met zo’n uurwerk heel erg bijzonder en indrukwekkend is. Het horloge komt op een leren band.

Chopard L.U.C. 161926-1001

De Chopard L.U.C. Quattro met het referentienummer 161926-1001 is een volledig witgouden uitvoering uit de Chopard L.U.C. collectie. Het is ook nog eens een Quattro uitvoering wat te maken heeft met de complicatie die dit horloge in de kast heeft tikken. Dit horloge werd in 2006 op de markt gebracht door Chopard en wordt volledig in de eigen manufacture vervaardigd. We zien bij dit horloge een volledig witgouden kast met een diameter van zo ongeveer 43 millimeter. Op die kast een gladde witgouden bezel en in de kast een zilverkleurige wijzerplaat. De uren worden aangeduid door zilverkleurige Romeinse cijfers en de minuten door zwarte streepjes. Boven 6 uur zien we een kleine seconde waarin ook direct de datum wordt aangegeven. Daarvoor zijn er twee wijzers in dat klokje en twee rijen met cijfers. Op 12 uur zien we een half klokje met een wijzer en dit is om de gangreserve aan te geven.

We zien zo hoelang het horloge nog lopen kan voordat het opgewonden moet worden. In het midden nog de uren- en minuten wijzer die allebei zilverkleurig uitgevoerd zijn. Omdat er vier dingen op dit horloge worden aangegeven heet het horloge Quattro, wat in sommige Latijnse talen “4” betekent. Onder 12 uur zien we ook nog het Chopard logo en de kast is afgesloten met saffierglas. Aan de zijkant van de kast zien we een witgouden kroon en de onderkant van de kast heeft een glasbodem waardoor we het uurwerk kunnen zien. Het horloge komt op een leren band. Tikken doet dit horloge op het kaliber 98.01-L wat een uurwerk is dat volledig in de Chopard manufacture vervaardigd wordt. Ook is het een complicatie uurwerk met een chronometer certificering van de COSC in Zwitserland. Dit is heel bijzonder en geeft de kwaliteit van het uurwerk aan.

Chopard L.U.C. 171966-1003

De Chopard L.U.C. XP met het referentienummer 171966-1003 is een heel erg kostbaar en extravagant horloge uit de L.U.C. collectie van Chopard. Dit horloge is namelijk volledig met diamanten bezet en loopt tevens ook nog op een mechanisch manufacture uurwerk. Een combinatie die we zelden zien en heel kostbaar is. We zien een kast gemaakt op een basis van witgoud maar waarvan iedere millimeter bezet is met geslepen diamanten. Deze kast heeft een doorsnee van zo’n 40 millimeter en de bezel die er op zit is eveneens volledig bezet met diamanten. In de kast zien we een wijzerplaat die volledig pave bezet is met diamanten en slechts op de uren 3, 6, 9 en 12 een witgoud Romeins cijfers heeft.

De wijzers zijn witgoud met een dun streepje lumine erin waardoor het wel oplicht in het donker en de tijd ook op dat moment afleesbaar is. Ook zien we een zwart Chopard logo onder 12 uur boven op het bed van diamanten. De kast is afgesloten met saffierglas en aan de zijkant zit een witgouden kroon wat ook zo’n beetje het enige onderdeel van de kast wat niet met diamanten bezet is. De achterkant van de kast heeft een glasbodem waardoor het uurwerk goed te zien is en het horloge zit op een leren band. Tikken doet dit horloge op een kaliber 96.17-L wat een manufacture uurwerk is uit de eigen manufacture van Chopard in Zwitserland. De combinatie van een volledig met diamanten bezet horloge en een manufacture kaliber is bijzonder omdat er bij zulke horloge meestal meer waarde aan de esthetiek dan aan de techniek wordt geschonken. Chopard heeft besloten beiden evenveel aandacht te geven.

Chopard L.U.C. 161902-5001

De Chopard L.U.C. XP met het referentienummer 161902-5001 een volledig roségouden versie uit de Chopard L.U.C. collectie. Het is een heel klassiek model met een manufacture uurwerk en het werd gelanceerd in het jaar 2008. We zien bij dit horloge een kast van zo’n 39 millimeter in diameter die volledig gemaakt is uit roségoud. De bezel is glad, niet roterend en ook gemaakt uit roségoud. In de kast zien we een wijzerplaat in gebroken wit met op de uren 3, 6, 9 en 12 Arabische cijfers in goud. De andere uren worden door middel van roségouden streepjes aangeduid. Een datum ontbreekt bij dit horloge maar we zien wel onder 12 uur een simpel Chopard logo in zwart gedrukt staan. De wijzers zijn eveneens uit roségoud en we zien slechts een minuten- en een urenwijzer. De kast is gesloten met saffierglas en aan de zijkant zien we een roségouden kroon en het horloge zit op een leren band. In het horloge tikt het kaliber 96.17-L wat een uurwerk is dat door Chopard volledig zelf gebouwd is in de eigen manufacture in Zwitserland. Dit wordt ook wel een manufacture uurwerk genoemd.

Chopard L.U.C. 161902-1001

De Chopard L.U.C. XP met het referentienummer 161902-1001 een volledig witgouden versie uit de Chopard L.U.C. collectie. Het is een heel klassiek model met een manufacture uurwerk en het werd gelanceerd in het jaar 2008. We zien bij dit horloge een kast van zo’n 39 millimeter in diameter die volledig gemaakt is uit witgoud. De bezel is glad, niet roterend en ook gemaakt uit witgoud. In de kast zien we een wijzerplaat in zwart met op de uren 3, 6, 9 en 12 Arabische cijfers in witgoud. De andere uren worden door middel van witgouden streepjes aangeduid. Een datum ontbreekt bij dit horloge maar we zien wel onder 12 uur een simpel Chopard logo in zwart gedrukt staan. De wijzers zijn eveneens uit witgoud en we zien slechts een minuten- en een urenwijzer. De kast is gesloten met saffierglas en aan de zijkant zien we een witgouden kroon en het horloge zit op een leren band. In het horloge tikt het kaliber 96.17-L wat een uurwerk is dat door Chopard volledig zelf gebouwd is in de eigen manufacture in Zwitserland. Dit wordt ook wel een manufacture uurwerk genoemd.

Chopard L.U.C. 161918-5002

De Chopard L.U.C. met het referentienummer 161918-5002 is een bijzondere roségouden ‘’Grand Complication’’ uit de L.U.C. collectie van Chopard. Een mechanisch kunstwerkje wat ook nog eens heel esthetisch vormgegeven is. Dit horloge heeft een maanfase, een grote datum, een kleine seconde en het is ook nog eens chronometer gecertificeerd door de COSC. Om zoiets in een mooi jasje te kunnen steken mag het op zijn minst indrukwekkend genoemd worden. We zien een roségouden kast met een diameter van zo’n 42 millimeter en daarop een gladde niet roterende bezel die eveneens gemaakt is uit roségoud. In de kast zien we een wijzerplaat die bewerkt is met de guilloche techniek en dus een heel mooi golvende structuur heeft.

De uren worden aangeduid door middel van roségouden Arabische cijfers en de minuten door kleine zwarte streepjes. Onder 12 uur zien we de grote datum staan die uit twee vakjes bestaat. Net onder 10 uur vinden we het Chopard logo in zwart gedrukt. En net onder twee uur staat chronometer eveneens in zwart gedrukt. Op 4 en 5 uur zien we de kleine seconde en op 7 en 8 uur de maanfase. De wijzers zijn eveneens gemaakt uit roségoud en de kast is afgesloten met saffierglas. De achterkant van de kast heeft een glasbodem zodat het uurwerk van die mechanische kunstwerkje goed zichtbaar is. Aan de zijkant van de kast een roségouden kroon en het horloge komt op een leren band.

Dit horloge tikt op het kaliber 96.20-L wat een uurwerk is wat in de eigen manufacture van Chopard gemaakt is. Het is dus een zogenaamd manufacture uurwerk en het is ook nog eens een ‘’Grand Complication’’ wat inhoudt dat het horloge meerdere complicaties heeft. Wat het allemaal extra bijzonder maakt is de chronometer certificering van de COSC die dit uurwerk heeft. Zeker voor zo’n gecompliceerd kaliber is dat een teken van kwaliteit.

Chopard L.U.C. 161928-5001

De Chopard L.U.C. met het referentienummer 161928-5001 is een roségouden flyback chronograaf uit de L.U.C. collectie van Chopard. We zien bij dit horloge een grote ronde kast van zo’n 44 millimeter in diameter die volledig gemaakt is uit roségoud. Dit geldt ook voor de bezel die glad is, niet kan roteren maar wel volledig uit roségoud vervaardigd is. In de kast zien we een zilverkleurige wijzerplaat waarop de uren aangeduid worden met roségouden Romeinse cijfers. De minuten en seconden hebben daarvoor kleine zwarte gedrukte streepjes. Onder 12 uur zien we het Chopard logo en op 3 en 9 uur de klokjes voor de chronograaf functies. Boven 6 uur de kleine seconde en tussen 4 en 5 uur de datum.

De wijzers zijn ook allemaal in roségoud uitgevoerd en zijn gevuld met lumine waardoor ze oplichten in het donker en beter afleesbaar zijn. De kast is afgesloten met saffierglas en de achterkant van de kast heeft een glasbodem. Zo is het uurwerk goed zichtbaar. Aan de zijkant van de kast zien we een roségouden kroon en twee drukknoppen voor de chronograaffuncties. Het horloge komt op een leren band. Tikken doet het horloge op een kaliber 03.03-L wat een chronograaf uurwerk is gemaakt in de eigen manufacture van Chopard. Dit is dus een manufacture kaliber en het is ook nog eens chronometer gecertificeerd wat het extra bijzonder maakt. Die certificering wordt uitgegeven door de COSC in Zwitserland en is een teken van kwaliteit.

Chopard L.U.C. 161970-5001

De Chopard L.U.C. met het referentienummer 161970-5001 is een roségouden Tourbillon uit de L.U.C. collectie van Chopard. Het is een stuk waar de hogere uurwerkmakers kunst in verwerkt is. Het mag met recht een pronkstuk genoemd worden. Niet ieder horlogemerk kan het zich veroorloven om een Tourbillon te ontwikkelen. Laat staan dat ze de kennis in huis hebben om er een te bouwen. Chopard heeft dit wel in eigen huis en dat is bijzonder. We zien bij dit horloge een kast met een diameter van zo’n 40 millimeter in een ronde vorm.

De kast is volledig uit roségoud gemaakt en de bezel is eveneens roségoud, geheel glad en kan niet roteren. In de kast zien we een wijzerplaat in gebroken wit met daarop zwarte Romeinse cijfers die de uren aangeven. De minuten worden aangegeven door middel van de zwarte streepjes die als een soort treinrails over de binnenring lopen. We zien op 12 uur een half klokje wat de gangreserve aangeeft.Dit is handig om te weten wanneer het horloge opgewonden moet worden als het een lange tijd niet gedragen is bijvoorbeeld. Onder 12 uur zien we het Chopard logo in zwart gedrukt. Daaronder de uren- en minuten wijzer die allebei in roségoud zijn uitgevoerd. Op 6 uur zien we het pronkstuk van dit horloge, daar is namelijk het kloppende hart van de Tourbillon ingebouwd. Hij is zichtbaar en zit direct onder de kleine seconde met wie hij die plek deelt.

De kast is afgesloten met saffierglas en aan de zijkant zien we een roségouden kroon. Het horloge zit op een leren band en de onderkant van de kast heeft een glasbodem. Hierdoor is het uurwerk goed zichtbaar want dat verdient het om gezien te worden. Dat uurwerk is een kaliber 02.19-L wat in de eigen manufacture van Chopard gemaakt wordt. Dit is dus een manufacture kaliber en deze is ook nog eens chronometer gecertificeerd. Dit is een hele prestatie als we nagaan dat dit én een Tourbillon is én daarnaast ook nog eens de beste prestatie op de nauwkeurigheid levert. De certificering is uitgereikt door het COSC in Zwitserland.

Chopard L.U.C. 161289-1001

De Chopard L.U.C. met het referentienummer 161289-1001 is een van de nieuwe modellen van de Chopard L.U.C. collectie met een heel tijdloos design. Dit model in het bijzonder is uitgevoerd in witgoud en heeft een uitstraling die bij zowel een klassieke als een moderne stijl past. We zien dan ook een ronde witgouden kast met een doorsnee van zo’n 38 millimeter met daarop een gladde witgouden bezel die niet kan roteren. In de kast zien we een witte wijzerplaat waar de uren aangeduid worden door middel van Romeinse cijfers die in zwart gedrukt zijn. Onder 12 uur zien we het Chopard logo in het zwart gedrukt en daaronder zien we twee witgouden wijzers. Die zijn voor de uren en de minuten.

Boven 6 uur zien we een kleine seconde die aan de buitenring zwarte streepjes heeft die als een soort treinrails daar overheen lopen. De wijzer van de kleine seconde is eveneens in witgoud uitgevoerd. Naast 3 uur zien we een datumvakje staan. De kast is afgesloten met saffierglas en de achterkant van de kast is open zodat het mechanische uurwerk goed belicht kan worden. Aan de zijkant van de kast zien we een witgouden kroon en het horloge komt op een leren band. Het horloge tikt op het kaliber 01.04-C wat door Chopard zelf gemaakt is in de eigen manufacture in Zwitserland. Dit is dan ook een zogenaamd manufacture kaliber. Het uurwerk wordt automatisch opgewonden en is, hoewel het niet chronometer gecertificeerd is, toch heel erg nauwkeurig in de tijdmeting.

Wilt u ook zo’n mooi horloge aanschaffen? Bezoek dan eens onze webshop Reclaimed en koop uw Chopard horloge veilig online in onze webshop!

 

 

 

Betaal bij Goudwisselkantoor met betalen-in-de-winkel-nl Betaal bij Goudwisselkantoor met ideal Betaal bij Goudwisselkantoor met maestro Betaal bij Goudwisselkantoor met mastercard Betaal bij Goudwisselkantoor met bancontact Betaal bij Goudwisselkantoor met amex Betaal bij Goudwisselkantoor met pin